Blog

Baby Ruth: Μεξικάνικα κέικ βανίλιας (mexican vanilla bundt cakes)

  |   Blog

Συστατικά:

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα Baby Ruth, σε κομμάτια του μισού εκατοστού, ελαφρώς αλευρωμένα

1 κούπα καστανή ζάχαρη

1 ½ κτγ ζάχαρη άχνη

1 ½ κτγ μπέικιν πάουντερ

1 ½ κτγ μαγειρική σόδα

1 κτγ αλάτι

4 μεγάλα αυγά

¾ κούπας λιωμένο βούτυρο

¾ κούπας ξινόκρεμα (sour cream)

2 κτγ βανίλια (κατά προτίμηση Mexican vanilla όχι εκχύλισμα)

 

Για το γλάσο:

½ κούπα βούτυρο soft

1 κούπα ζάχαρη άχνη

120ml τσιπς καραμέλας (λιωμένα και ζεστά)

 

Για την κορυφή:

1 κούπα κρέμα γάλακτος (κρύα)

2 κτς άχνη ζάχαρη

1 κτγ σκόνη κανέλας

1 κούπα baby Ruth σε κομμάτια του ενός εκατοστού

4 κτς σιρόπι καραμέλας

 

Οδηγίες:

 

Για το κέικ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160. Ρίχνουμε αντικολλητικό σπρέι στις μίνι φόρμες για κέικ. Ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και τις Baby Ruth σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μίξερ προσθέτουμε αυγά, βούτυρο, ξινόκρεμα, βανίλια και ανακατεύουμε σε μέτρια προς γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνει απαλό και αφράτο το μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στην μικρότερη, και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί, χωρίς να παραμείνουν σβόλοι. Γεμίζουμε τις φόρμες των κέικ μέχρι τα ¾. Χτυπάμε ελαφρώς τις φόρμες στον πάγκο για να αφαιρέσουμε τυχόν παγιδευμένες φυσαλίδες. Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να μπορείτε να τρυπήσετε με μια οδοντογλυφίδα την  μέση του κέικ και να βγει καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά με την βοήθεια ενός μαχαιριού ξεφορμάρουμε τα κέικ σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

 

Για το γλάσο:

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε τα λιωμένα τσιπς καραμέλας μαζί με το σιρόπι καραμέλας. Αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει απαλό και γυαλιστερό το γλάσο.

 

Για την κορυφή:

Σε ένα μίξερ, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και με μία σπάτουλα αναμειγνύουμε μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Με μία σακούλα κορνέ γεμίζουμε το κέντρο των κέικ με σαντιγί. Ρίχνουμε το γλάσο στην κορυφή των κέικ  και προσθέτουμε τα κομματάκια Baby Ruth. Στο τέλος προσθέτουμε στην κορυφή και την σως καραμέλας!

 

Πηγή: www.instagram.com/babyruthbar/