Blog

Vegan Νάτσος με γεύση τυρί χωρίς γλουτένη

  |   Blog

Για τα nachos:

Υποδεχτείτε τον καινούργιο μου καλύτερο φίλο Mister Free’d,

αν δεν έχετε δοκιμάσει σίγουρα πρέπει, ειδικότερα εάν ακολουθείτε διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα ή vegan, η γεύση είναι απίθανη.

Για τη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα τα Mister Free’d tortilla chips με γεύση τυρί.

 

Για τη συνταγή:

Βάζω στοίχημα πως ήδη έχεις όλα τα υλικά στην κουζίνα σου. Ειλικρινά θα σου πάρει  μόνο 5 λεπτά!

 

Χρόνος  προετοιμασίας: 2 λεπτά

Χρόνος  ψησίματος: 2 λεπτά

 

Υλικά:

2 κτγ βούτυρο

2 κτγ αλεύρι χωρίς γλουτένη

250 ml γάλα σόγιας / αμυγδάλου / βρώμης

1 γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και πιπέρι

 

Οδηγίες:

  1. Προσθέτουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή προς μέτρια μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί πλήρως, ανακατεύουμε συνεχώς, αφήνουμε να φουσκώσει για 30 δευτερόλεπτα για να αποτρέψουμε το αλεύρι να γεμίσει σβόλους.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί πλήρως.
  4. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτουμε μία χούφτα τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, επαναλαμβάνω με το υπόλοιπο του τυριού.
  5. Όταν το τυρί λιώσει προσθέτουμε γεύση με αλάτι και πιπέρι.

 

Σημείωση:  Όσο το τυρί παγώνει γίνεται πιο πηχτό.

Αν θέλετε όμως να είναι πιο ρευστό απλά προσθέστε γάλα και ανακατέψτε καλά!

 

Πηγή: jessicasglutenfreekitchen.com