Blog

Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό PANETTONE

  |   Blog

DeMILAN PANETTONE

 

 

Πρόκειται για το παραδοσιακό Xριστουγεννιάτικο ιταλικό γλυκό-ένα γλυκό αφράτο ψωμί με φρούτα και σταφίδες στο εσωτερικό του.

Tο πασίγνωστο χριστουγεννιάτικο έδεσμα από την πόλη του Μιλάνου θυμίζει τσουρέκι-κέικ και συνδυάζεται υπέροχα με ένα γλυκό

ή αφρώδες ντελικάτο κρασί.
Τα πανετόνε της deMilan είναι συνώνυμα της ποιότητας καθώς προέρχονται από υψηλής ποιότητας φρέσκα υλικά ενώ ταυτόχρονα ακολουθούν τον πλέον παραδοσιακό τρόπο για την παρασκευή ενός αυθεντικού πανετόνε. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ακριβώς 72 ώρες για την παρασκευή τους, δηλαδή 3 μέρες.

 

 

 

 

 

 

Κατά την πρώτη μέρα, πραγματοποιείται ένα εξάωρο ζύμωμα των κύριων υλικών (μαγιά, αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο και νερό) με ενδιάμεσα διαλείμματα.

Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης προστίθενται ξανά και ξανά υλικά στη ζύμη.

Τελικά αφήνεται να ξεκουραστεί φυσικά για 12 ώρες σε προστατευμένο, με υγρασία περιβάλλον.

 

 

 

 

 

 

Τη δεύτερη μέρα στην ζύμη προστίθενται τα κύρια υλικά ξανά, μαζί με κρόκους αυγού, φρούτα και σταφίδες. Έπειτα από ξεκούραση της ζύμης, με τα χέρια, κόβεται σε μικρότερα κομμάτια στα οποία δίνεται σχήμα. Αυτά, τοποθετούνται σε χάρτινα κυππελάκια και αφήνονται να φουσκώσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατά την τρίτη και τελευταία μέρα της παρασκευής τους, τα πανετόνε αφήνονται ανάποδα σε ράγες να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και συσκευάζονται με το χέρι.

 

 

 

 

 

 

Χαρακτηριστικά του παραδοσιακού προϊόντος είναι ο σταυρός ο οποίος χαράζεται στο πάνω μέρος της ζύμης,

η αφράτη υφή την οποία αποκτούν τα πανετόνε με το φούσκωμα κατά το ψήσιμο,

αλλά και η τραγανή τους κρούστα. Η σειρά διατίθεται στην κλασσική γεύση (σε χάρτινο κουτί των 500g, μεταλλικό των 750g και σε χαρτί χειροποίητου περιτυλίγματος των 750g).

 

 

 

 

 

 

Αλλά και σε σε γεύση σοκολάτα και γεύση limoncello (σε χαρτί χειροποίητου περιτυλίγματος των 750g).